DISCOVERY SPORT

VSESTRANSKO KOMPAKTNO ŠPORTNO TERENSKO VOZILO. ZDAJ NA VOLJO TUDI KOT PRIKLJUČNO HIBRIDNO VOZILO

OGLEJTE SI ZUNANJOST Z VSEH STRANI
RAZIŠČITE PRIKLJUČNO HIBRIDNO VOZILO

IZPUSTI CO2 v g/km
Od 46

PORABA GORIVA kombinirana l/100 km
Od 2,0

IZBERITE MODEL
Primerjajte funkcije in specifikacije.
SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Discovery Sport.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Land Rover.
PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Land Rover
Oblikovanje
RAZIŠČITE ZUNANJOST
RAZIŠČITE ZUNANJOST

Vozilo Discovery Sport je drzna interpretacija zapuščine vozil Discovery.

SESTAVITE SI SVOJEGA
OGLEJTE SI GALERIJO
ZNAČILNOSTI OBLIKOVANJA
ZNAČILNOSTI OBLIKOVANJA

Novo vozilo Discovery Sport krasijo razpoznavne konture, popolnoma uravnotežena razmerja in izjemne oblikovne lastnosti.

SESTAVITE SI SVOJEGA
OGLEJTE SI GALERIJO
RAZIŠČITE NOTRANJOST
RAZIŠČITE NOTRANJOST

Nove zaključne obdelave omogočajo nadaljnjo prilagoditev notranjosti vozila Discovery Sport. Na voljo so v petih izvedbah.

SESTAVITE SI SVOJEGA
OGLEJTE SI GALERIJO
DISCOVERY SPORT
Vozilo Discovery Sport je popolna interpretacija izboljšanega oblikovanja. Ne glede na to, ali se podajate na pustolovščino po mestni džungli ali divji dolini, boste z vozilom Discovery Sport to storili elegantno.
OGLEJTE SI GALERIJO
DISCOVERY SPORT R-DYNAMIC
Vozilo Discovery Sport R-Dynamic je po duši drzno in športno. Poleg serijskih elementov dodatne značilnosti vozila Discovery Sport R-Dynamic HSE vključujejo 20-palčna kolesa Style 5089 in v 14 smeri nastavljiva sprednja sedeža.
OGLEJTE SI GALERIJO
P290 BLACK EDITION
Za vse, ki si želite še več moči. Vozilo Discovery Sport P290 Black Edition ima 2,0-litrski bencinski motor, ekskluzivno pa je model P290 Black Edition opremljen še z aktivnim pogonskim sklopom, ki omogoča še boljše upravljanje.
OGLEJTE SI GALERIJO
IZBERITE MODEL
VSESTRANSKOST
5+2 SEDEŽA
5+2 SEDEŽA

157 litrovIndustrijski standard bruto prostornine znaša 157 litrov, kar je dovolj za vas in še šest prijateljev. To odgovarja neto prostornini 115 litrov, če prtljago merimo kot trde kocke.


5 SEDEŽEV
5 SEDEŽEV

1179 litrovSpakirajte vse, kar potrebujete. Standardna konfiguracija petih sedežev omogoča bruto prostornino 1179 * litrov in neto prostornino 963 * litrov.


4 SEDEŽI
4 SEDEŽI

1302 litrovZložite enega od zadnjih sedežev in izkoristite dodatno bruto prostornino 1302 * litra. Omogoča vam, da naložite še nekaj dodatnih kosov, kar odgovarja neto prostornini 1085 * litrov.


3 SEDEŽI
3 SEDEŽI

1548 litrovPotujte z dvema prijateljema, s seboj pa vzemite vse, kar potrebujete. Ta konfiguracija vozila Discovery Sport omogoča bruto prostornino 1548 * litrov, z uporabno neto prostornino 1330 * litrov.


2 SEDEŽA
2 SEDEŽA

1794 litrovČe zložite drugo vrsto sedežev, lahko preprosto prevažate tudi večje predmete. Bruto prostornina se poveča na 1794 * litrov, neto prostornina pa doseže 1574 * litrov.


Bruto volumen je industrijski standard, ki se meri s polnjenjem tovornega prostora s tekočino. Neto volumen pa se meri s trdimi kockami (200 x 50 x 100 mm) in prikazuje količino praktičnega prostora v vozilu.

NOTRANJE VZVRATNO OGLEDALO CLEARSIGHT
Prostornina prtljažnika, ki je vodilna v razredu, je idealna za vse vaše družinske potrebe, a kako videti mimo potnikov in prtljage? Z notranjim vzvratnim ogledalom ClearSight lahko uživate v neoviranem pogledu ne glede na to, koga ali kaj imate za seboj.
AKTIVNI ŽIVLJENJSKI SLOG
Uživajte v svojih najljubših dejavnostih na prostem, ne da bi morali nositi ključe. Aktivni ključ, ki je na voljo kot dodatna oprema, je robusten in vodoodporen. Običajne ključe preprosto pustite v vozilu ter za zaklepanje in odklepanje uporabite aktivni ključ za vozilo Discovery Sport.
ŽAROMETA MATRIX LED
Del naše nove tehnologije so tudi žarometi Matrix LED, ki imajo prilagodljiv snop svetlobe, ki se zatemni in zagotavlja maksimalno vidljivost, ne da bi z njim zaslepili druge udeležence v prometu.
POMOČ VOZNIKU
Izbirate lahko med številnimi funkcijami, ki so namenjene preprostejši in varnejši vožnji ter enostavnejšemu parkiranju. Na voljo so številne inovativne tehnologije in spoznali boste, da smo prav vse izkoristili tako, da izboljšajo vozno izkušnjo ter še povečajo varnost.
TEHNOLOGIJA V VOZILU
SISTEMA PIVI IN PIVI PRO

Serijske možnosti sistema Pivi so:

– 10-palčni zaslon na dotik
– Digitalni radio DAB
– Prenovljen vmesnik
– Apple CarPlay® 2
– Android AutoTM 3
– Aplikacija Remote4

Če si privoščite nadgrajeni sistem Pivi Pro5 boste lahko uporabljali najnovejšo avtomobilsko umetno inteligenco z navigacijskim sistemom, ki se samostojno uči ter vam omogoča popolnoma povezana potovanja.

INFORMACIJE NA DLANI

Na novem 12,3-palčnem interaktivnem voznikovem zaslonu visoke ločljivosti lahko izbirate med različnimi postavitvami, vključno s celozaslonsko navigacijo 3D in podatki o vožnji, ali pa na hitro pogledate, katero glasbo predvajate.


Prikaz na vetrobranskem steklu6, ki je na voljo kot dodatna oprema, vam na vetrobransko steklo projicira ključne informacije. Na barvnem zaslonu si tako lahko ogledate hitrost vozila, trenutno prestavo in navigacijski prikaz.

SISTEM PROSTORSKEGA ZVOKA MERIDIAN

Resnično navdušujoča, popolnoma avtentična izkušnja koncertne dvorane. Voznika in potnike obdajata polnost in čistost jasnega zvoka, ki ga zagotavljajo stranski, sprednji in zadnji zvočniki. Vse brezhibno povezuje tehnologija TrifieldTM, vi pa se le udobno namestite in uživajte.

14 zvočnikov in dvokanalni nizkotonec ter moč 650-vatnega ojačevalnika.

Značilnosti: digitalna obdelava signalov, zvočne izboljšave Meridian v kabini vozila, digitalna obdelava tresljajev podjetja Meridian in tehnologija Trifield.

POSODOBITVE PROGRAMSKE OPREME
Posodobitve programske opreme7 poskrbijo, da je vaše vozilo vedno na tekočem. Sistem za informacije in zabavo, telematiko in različne nadzorne module je mogoče posodobiti na daljavo, kar vam zagotovi njihovo nemoteno uporabo.
PAKET ONLINE
Paket Online8 nudi dodatne povezane storitve z vgrajeno kartico SIM, ki omogoča dostop do naslednjih možnosti:

– Neomejeno pretakanje vsebin
– Vremenske napovedi
– Sinhronizacija koledarja prek spleta
BREZŽIČNO NAPAJANJE
Brezžično napajanje naprav z ojačevalcem telefonskega signala, ki je na voljo kot dodatna oprema, omogoča polnjenje združljivih pametnih telefonov brez kablov ali polnilnih priključkov. Medtem ko ste v avtomobilu, bo telefon uporabljal anteno vozila za boljši signal in jasnejši zvok.
SISTEM ZA ČIŠČENJE ZRAKA V KABINI S FILTROM PM2,5
Ionizacija zraka v kabini NanoeTM, ki je na voljo kot dodatna oprema, izboljša počutje vseh prisotnih v kabini. S pritiskom na gumb PURIFY posebej zasnovan filter zajame drobne delce iz zunanjega zraka, na primer PM2,5 in alergene v zraku, kot sta prah in cvetni prah.
Zmogljivost
ŠTIRIKOLESNI POGON

Na spolzkih podlagah, kot sta trava ali sneg, je mogoče uravnavati navor med sprednjimi in zadnjimi kolesi, s čimer se poveča oprijem, kar omogoča samozavestno terensko in cestno vožnjo.

TERRAIN RESPONSE 2 (ODZIV NA TEREN 2)
Naši edinstveni sistemi Odziv na teren (Terrain Response) vozniku omogočajo, da optimalno prilagodi tek motorja, menjalnik, sredinski diferencial in sisteme šasije, da se kar najbolj skladajo z zahtevami terena, in sicer z izbiro enega izmed lahko prepoznavnih načinov vožnje.
BREDENJE
Ostanite samozavestni in spontani, tudi med vožnjo po vodi. Zaznavanje višine vode vam pomaga pri varnem premagovanju visokih voda, saj vas bo vozilo Discovery Sport opozorilo, ko boste zabredli v preveč globoko vodo.
VLEKA
Vozilo Discovery Sport lahko vleče do 2.500 kg. Prav tako je mogoče namestiti dodatno snemljivo vlečno kljuko ali električno vlečno kljuko. Dodatno lahko vsestranskost vozila izboljšate z izbiro za prevoz in vleko.
POGLED NA TLA CLEARSIGHT
Idealno za terensko vožnjo in vožnjo po zahtevnih terenih. Na voljo s sistemom prostorskih kamer 3D ter pogledom na tla ClearSight9, s pomočjo katerega lahko pogledate »skozi« pokrov motorja vozila Discovery Sport in si ogledate tudi druge dele vozila. Med vožnjo lahko pogledate celo pod šasijo in si ogledate pnevmatike.
ZMOGLJIVOST
PRIKLJUČNO HIBRIDNO VOZILO

Priključno hibridno vozilo Discovery Sport je kot nalašč za vožnjo po mestu in družinske pustolovščine. Omogoča vožnjo brez izpustov, polniti pa ga je mogoče s hitrim polnilnikom na enosmerni električni tok.

RAZIŠČITE PRIKLJUČNO HIBRIDNO VOZILO
POGONSKI SKLOPI
V naboru modelov Discovery Sport, od najmočnejših vozil do takšnih, ki nudijo največji užitek vožnje ter varčnost in prefinjenost, je zdaj na voljo tudi priključni hibridni model.
NASTAVLJIVA DINAMIKA
Izbrane lastnosti, kot sta vzmetenje in krmiljenje, je mogoče glede na vaše želje individualno prilagoditi na zaslonu na dotik v vozilu Discovery Sport.
AKTIVNI POGONSKI SKLOP
Terenska vožnja z aktivnim pogonskim sklopom, ki je ekskluzivno na voljo za model Discovery Sport P290 Black Edition, omogoča še boljši oprijem in izboljšano stabilnost. Na cesti sistem zagotavlja izboljšano zmogljivost pri zavijanju.
OGLEJTE SI SPECIFIKACIJE
SESTAVITE SI SVOJEGA

Vsestransko športno terensko vozilo. S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Land Rover Discovery Sport.

SESTAVITE SI SVOJEGA
RAZISKUJTE DALJE
IZBERITE SI VOZILO DISCOVERY SPORT
Tu najdete celotno paleto modelov s širokim naborom izjemnega oblikovanja, pomoči vozniku in najnaprednejših tehnologij.
IZBERITE MODEL
GALERIJA
Ključni element naših vozil je bila vedno prefinjena pozornost do podrobnosti. Ob pogledu na model Discovery Sport nihče ne ostane ravnodušen.
OGLEJTE SI GALERIJO
SPECIFIKACIJE
Raziščite vse podrobnosti. Izvedite več o zmogljivosti motorja, dimenzijah in porabi goriva.
OGLEJTE SI SPECIFIKACIJE
DODATNA OPREMA VOZIL LAND ROVER
DODATNA OPREMA VOZIL LAND ROVER

Z izbiro zunanje in notranje dodatne opreme poskrbite, da bo vaše vozilo Discovery Sport elegantno, vzdržljivo in praktično, ter ga lahko popolnoma prilagodite svojim željam.

POIŠČITE DODATNO OPREMO
SERIJA VOZIL LAND ROVER
SERIJA VOZIL LAND ROVER

Ekskluzivno zbirko dodatkov navdihujejo naša vozila, zasnovali pa smo jo s tipičnim britanskim občutkom za eleganco.

IZBERITE MODEL
Primerjajte funkcije in specifikacije.
SESTAVITE SI SVOJEGA
S konfiguratorjem si oblikujte popolno vozilo Discovery Sport.
NAJDITE PRODAJALCA
Poiščite najbližjega prodajalca vozil Land Rover.
PRENESITE BROŠURO
Izvedite več o vozilih Land Rover

Predloženi podatki so izračunani glede na NEDC2 in na podlagi uradnih testov WLTP proizvajalca v skladu z zakonodajo EU. Služijo samo za primerjavo. Realni podatki se lahko razlikujejo. Številke CO2 in vrednosti porabe goriva se lahko razlikujejo glede na nameščena kolesa in dodatno opremo. NEDC2 so podatki, izračunani ob uporabi uradne formule iz podatkov WLTP, in so enakovredni tistim, ki bi bili pridobljeni s starim testom NEDC. Glede na te podatke se zaračunava davčna stopnja.


Oglejte si številke WLTP.

WLTP (globalno usklajeni preskusni postopek za lahka vozila) je nova preskusna metoda EU za izračun porabe goriva in izpustov CO₂ pri vozilih s potniki. Po tej metodi se merijo poraba goriva in energije, doseg in izpusti. Cikel WLTP je zasnovan tako, da zagotavlja rezultate, ki so bližji dejanskim voznim lastnostim. Preskuša se vozila z dodatno opremo in po zahtevnejšem poskusnem postopku ter pri zahtevnejši vožnji.

* Na sliki so sedeži, ki so pomaknjeni popolnoma naprej in niso nagnjeni.

1 Namestitev možnosti je odvisna od lokalnih predpisov. Če uporabniki bifokalnih ali varifokalnih leč ne morejo preprosto prilagoditi nastavitev digitalne slike v vzvratnem ogledalu ClearSight, lahko kadar koli uporabljajo možnost običajnega vzvratnega ogledala.

2 Vozilo je pripravljeno na uporabo aplikacije Apple CarPlay. Storitve, ki jih ponuja Apple CarPlay, so odvisne od razpoložljivosti možnosti v vaši državi. Več informacij si oglejte na: https://www.apple.com/uk/ios/feature-availability/#apple-carplay.

3 Vozilo je pripravljeno na uporabo aplikacije Android Auto. Storitve, ki jih ponuja Android Auto, so odvisne od razpoložljivosti možnosti v vaši državi. Več informacij si oglejte na: https://www.android.com/auto/.

4 Aplikacija Land Rover Remote vsebuje naročniške storitve, ki jih je po izteku prvotnega obdobja, ki vam ga priporoči prodajalec vozil Land Rover, mogoče podaljšati. Aplikacijo Land Rover Remote si boste morali naložiti iz spletne trgovine Apple App Store/Google Play Store.

5 Možnost povezane navigacije je pogojena s sklenitvijo pogodbe, katere obveznosti se bodo nadaljevale tudi po obdobju, ki vam ga bo svetoval vaš prodajalec.

6 Na nekaterih tržiščih je na voljo le v kombinaciji z vetrobranskim steklom, ki zmanjšuje vpliv sončnih žarkov. Navigacijske smernice na vetrobranskem steklu se prikazujejo samo, če je v vozilo nameščen sistem Pivi Pro.

7 Za posodobitve bo potrebna podatkovna povezava.

8 Uporablja se lahko politika poštene uporabe. Vključuje enoletno naročnino, ki se lahko podaljša po prvotnem roku, ki vam ga svetuje prodajalec vozil Land Rover.

9 Pogled na tla ClearSight je odvisen od prostorskih kamer 3D. Slika se ne prenaša v živo. Za večjo varnost preverite okolico. Možnost namestitve sistema je odvisna od lokalnih predpisov.

Dodatna oprema in njena razpoložljivost se lahko razlikujeta glede na specifikacijo vozila (model in pogonski sklop) ali pa zahtevata namestitev drugih funkcij, da bi jih lahko vgradili. Za več podrobnosti se obrnite na prodajalca vozil ali konfigurirajte vozilo na spletu.

Možnosti sistema Pivi in InControl, storitve tretjih oseb in njihova razpoložljivost so odvisne od tržišča – razlike in razpoložljivost na svojem tržišču preverite pri bližnjem prodajalcu vozil Land Rover. Signala za mobilno omrežje ni mogoče zagotoviti povsod. Informacije in slike, prikazane v povezavi s tehnologijo InControl, vključno s prikazi slik zaslonov ali sekvenc, so podvržene posodobitvam programske opreme, nadzoru različic in drugim sistemskim oziroma vizualnim spremembam, odvisno od izbranih možnosti.

Vozniki lahko uporabljajo funkcije v vozilu samo, če je to popolnoma varno. Vozniki morajo imeti v vsakem trenutku popoln nadzor nad vozilom.

Apple CarPlay je blagovna znamka podjetja Apple Inc. Uporabljajo se lahko pogoji za končne uporabnike podjetja Apple Inc.
Android Auto je blagovna znamka podjetja Google LLC.

Meridian je registrirana blagovna znamka podjetja Meridian Audio Ltd. Trifield in naprava »tri polja« je blagovna znamka podjetja Trifield Productions Ltd.

NanoeTM je blagovna znamka korporacije Panasonic.